Over ons

Betrouwbaar & met hart voor de medemens

‘De dag dat Corona Nederland bereikte weet ik nog goed. Er was paniek. En een groot tekort aan mondkapjes. Toen mijn betrouwbare leverancier aangaf mondkapjes met de juiste certificeringen te kunnen leveren, kon ik niet meer stilzitten. Ik besloot een helpende hand te bieden en zonder marge te gaan leveren aan de Zorg. Dankzij een online oproep had ik in één weekend voor meer dan € 100.000 aan leningen uit privé en zakelijk netwerk. Met dat geld kon ik de eerste grote zending betalen. Daarnaast besloot ik geld op te halen om ook te kunnen schenken. Er ontstond al snel een samenwerking met stichting ALS, Duchenne en andere organisaties. Kinderen en volwassenen worden verzorgd door thuiszorg zonder mondkapjes.  Ik had ook overleg met arts en microbioloog dr. Peter de Man van het Franciscus Gasthuis Rotterdam. Hij gaf aan dat we het voor deze mensen moesten doen, omdat zij zich geen Corona kunnen permitteren.

Gedreven door het tekort en de lieve berichtjes en foto’s van zieke mensen, wilde ik meer doen. Het tekort bleef, dus we moesten groter denken. De missie ontstond;

Kwalitatief hoogwaardige mondkapjes leveren tegen de best mogelijke prijs 

Het was toch belangeloos?
Belangeloos lukte nog toen het om 25.000 kapjes ging, vrijwilligers met de auto zendingen wegbrachten en het om een aantal bestellingen ging. Inmiddels zijn we bezig met miljoenen kapjes te importeren. Dankzij mijn betrouwbare netwerk kwam ik in contact met farmaceutische importeurs met nog meer capaciteit en jarenlange ervaring. Door gunning omdat wij geen misbruik van de situatie maken, mogen wij het verkooppunt van Nederland zijn. We willen nog steeds de beste kwaliteit leveren tegen de beste prijs. Maar we lopen tegen kosten aan.
Ik startte vanuit Aboriginal Marketing B.V., maar heb nu een aparte entiteit AboMedico B.V. ingericht, een investeringsplan voor miljoenenleningen, een webshop om bestellingen en betalingen te automatiseren, een warehouse met fulfilment om het logistieke gedeelte te verzorgen. Het kan dus niet meer zonder marge, maar we slagen er wel in de goedkoopste te blijven met de beste kwaliteit.

Waarom AboMedico?

Abo komt van Aboriginal. Aboriginals hebben een boemerang. Als je hem goed gooit, komt hij naar je terug. Wie goed doet, wie goed ontmoet.
Medico 
is Spaans voor dokter. Wij willen de dokter zijn die de samenleving aan de juiste kwaliteit mondkapjes helpt.

Waarom zijn wij betrouwbaar?
Er werkt dagelijks een team aan het waarborgen van de kwaliteit. In China middels fabriekscontrole, in Nederland met partner ProductIP op het gebied van documentcontrole en uiteraard productcontrole. Ondanks alle controles van fabriek, rapporten en certificaten werken wij in Nederland nauw samen met artsen om er zeker van te zijn dat we echt de beste producten hebben.

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle vrijwilligers en mensen die mij geld geleend hebben (wat volgens afspraak binnen 1 maand terug betaald is). Zij hebben mogelijk gemaakt dat we zo hard hebben kunnen groeien en een anti-beweging blijven tegen profiteurs (die te hoge prijzen vragen) en oplichters (die rotzooi leveren). Inmiddels werken wij met verschillende investeerders die het mogelijk maken miljoenen van de beste kwaliteit mondmaskers naar Nederland te halen.

Toch kijk ik er naar uit dat deze periode voorbij is en iedereen weer gezond is. Heb je vragen, neem contact met mij op!’

Gezonde groeten,
Marieke van Wijngaarden